top of page

Felhívás |  Tizenhetedik Magyar Látás Szimpózium

 

Ezúton szeretnénk felhívni minden, a biológiai látórendszerek kutatása és modellezése iránt érdeklődő kolléga figyelemét az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Kognitív Pszichológiai Tanszékén megrendezésre kerülő Magyar Látás Szimpóziumra.

 

 

A látáskutatás a retinába belépő fényinformáció elektromos kódolásától az ezen információnak az agykéregben történő (kognitív) megértéséig húzódó komplex folyamatot vizsgálja interdiszciplinális módon, az idegtudományok, a kísérletes pszichológia és a számítógépes analízis és modellezés eszközeivel.

 

A Magyar Látás Szimpózium másfél évtizede rendszeresen megrendezésre kerülő esemény, melynek házigazdája idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Kognitív Pszichológiai Tanszék. A szimpózium kiváló lehetőséget nyújt a hallgatóság számára nemzetközi szintű előadásokon való részvételre és személyes kontaktust teremtésére a szakma hazai és külföldi képviselőivel.

 

A szimpózium a következő formában kerül megrendezésre.

 

I. Cím

17. Magyar Látás Szimpózium

 

II. Időpont, időtartam, hely
2011 december 19, hétfő, egy nap, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar, 1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27.

III. A szimpózium célja
A szimpózium fő célja, hogy fórumot, találkozási lehetőséget biztosítson azon hazai és külföldön dolgozó kutatóknak (neuroanatómusoknak, neurofiziológusoknak, pszichológusoknak és neurális hálózatokat modellező elméleti szakembereknek), akik a látás központi idegrendszeri feldolgozásának problémájával kapcsolatos területeken dolgoznak, valamint a téma iránt érdeklődő diákoknak. Figyelembe véve a téma interdiszciplinális voltát, a szimpózium másik fő célja, hogy megvilágítsa a különböző területeken dolgozó kutatók és a hallgatóság előtt a tradicionálisan elkülönülő kutatási diszciplinák között meglévő kapcsolatokat és az új kapcsolatok lehetőségeit. A harmadik cél a látáskutatás hazai népszerűsítése.
 

IV. Forma
A szimpózium formája nagyon kötetlen, nyelve magyar. Minden előadó 15-perces előadást tart, 5-10 perces vitalehetőséggel az előadás után. Célunk nem a formalitás hanem, hogy minél több és minél közvetlenebb párbeszédre adjunk lehetőséget.

V. Résztvevők, előadások
A szimpóziumon szívesen látott mindenki, aki egyetért annak céljaival, és úgy érzi, hogy abba illő előadást tudna tartani, illetve érdekli a fenti témakör. A szimpózium profiljának megfelelően az előadások a látórendszeri anatómia és fiziológia, vizuális pszichofizika, magasabb szintű látáspszichológia, matematikai és számítógépes modellezés témakörökből állnak össze, de szívesen látunk mindenkit, akit általában a percepció és a felismerés témaköre érdekel. Külön bátorítjuk a témával foglalkozó TDK-s diákok jelentkezését, akiknek ez a fórum nagyon alkalmas arra, hogy előadói tapasztalatot szerezzenek.

VI. Jelentkezés, határidők
Előadásra és hallgatóként is az itt található jelentkezési lap kitöltésével lehet.
Jelentkezési határidő: 2011 december 10.

Felkérjük azokat is, akik nem előadóként, hanem hallgatókent szeretnének részt venni, hogy jelezzék részvételi szándékukat a szervezőknek. Ily módon hozzávetőleges képet tudunk alkotni a várható létszámról, és névreszólóan tudunk mindenkit tájékoztatni a további fejleményekről.

VII. Díjak, szállás
Részvételi díj nincs. A szimpózium egy napos, így szállásra csak azoknak van szüksége, akik hosszabb tartózkodást terveznek. Ilyen esetekben a szállás önköltséges, aminek megszervezésében a szervezők segítenek.

VIII. Társas összejövetel
Mint ahogyan az előző szimpóziumoknál már megszokhattuk, idén is tervezzük a szimpózium kötetlen vacsorával való zárását. Kérjük azokat is, akik szeretnének részt venni a vacsorán, jelezzék részvételi szándékukat a szervezőknek a jelentkezési lapon.

VIII. Információterjesztés
A szimpóziummal kapcsolatos összes információ (program absztraktok, elérhetőség, térképek) naprakész módon hozzáférhető az oldalon. Ugyanitt az előző szimpóziumok programjai is elérhetők.

Üdvözlettel: 
                                        A szervezők.

bottom of page